Bewust omgaan met de natuur, is zorgen voor een beter klimaat

Agroforestry is het combineren van meerjarige, houtige gewassen met de teelt van eenjarige gewassen en/of dierlijke productiesystemen. Of anders gezegd: het inpassen van bomen en struiken in de (bestaande) landbouw.

Het biedt kansen om een robuust productief landbouwsysteem te realiseren. Zo’n systeem is door de interne diversiteit beter bestand tegen onder andere klimaatverandering. Maar het spreidt ook je economische risico’s!

We zijn enthousiast!

Het is intensief om naast onze bestaande akkerbouw, met iets nieuws te starten. Helemaal omdat we zaken als bijvoorbeeld het weer, niet in de hand hebben. Maar, onze vijver, gemaakt van regenwater, heeft daardoor zeer goede dienst kunnen doen. De planten stonden hierin te wachten tot ze de grond in gingen. Maar ook de druppelirrigatie voor de proeftuin komt hieruit. 

Wat verbouwen we in de proeftuin?

Aardappelen | Appel | Appelbes | Augurk | Boekweit | Braam | Brandnetel | Bruine mosterd | Chechuanpeper | Cider appel | Courgette | Dropplant | Druif (tafel) | Druif (wijn) | Duindoorn | Edemama boon | Framboos | Goudsbloem | Jeneverbes | Kamille | Kiwibes | Kwepeer | Kornoelje | Kruisbes | Laurier | Lindebloesem | Maggieplant | Oostindische kers | Peterselie | Pompoen | Powpow | Pruim | Rode bes | Rode ui | Ruccola | Stoofpeer | Salie |Spinazie | Suikerbiet | Suikermais | Tarwe | Uien | Uiensoepboom | Venkelzaad | Vijg | Vlierbessen | Vlierbloesem | Walnoten | Weegbree | Zonnebloem | Zwarte bes | Karwij